Termékek

Viszza a termékekhez

 

GT08 izzólámpa égető berendezés
Égetésvezérlő és felügyelő szoftver alkalmazás

Funkcionális működés

Az Izzólámpa Égető Berendezés vezérlő szoftvere az Advantech cég GeniDAQ Builder fejlesztő rendszerében készült, míg a vezérlő számítógépre telepített futtató rendszer a GeniDAQ Runtime rendszer. A GeniDAQ Builder egy olyan alkalmazásfejlesztő szoftver, mely nagymértékben támogatja a felhasználót egy barátságos grafikus kezelő felület, a vezérlési funkciók, és az adatgyűjtési feladatok megvalósításában. A GeniDAQ Runtime rendszer egy futtató környezetet biztosít a GeniDAQ alkalmazás számára, és nem teszi lehetővé annak módosítását.

A GeniDAQ 4.1 verziója a 32 bites Microsoft Windows operációs rendszerekre lett kifejlesztve, így támogatja az alkalmazások Windows NT operációs rendszer alá történő kifejlesztését. Az objektum-orientált elven felépített grafikus felhasználói felülete nagymértékben támogatja a vezérlési stratégia és a képernyő kezelés megvalósítását. Igazi többszálú programvégrehajtást valósít meg, támogatja az alkalmazáson belül taskok definiálását, ezek időzítésének és prioritásának meghatározását. Az alkalmazásfejlesztést a beépített task, display és script editorok segítik, míg az operációs rendszer többfeladatos lehetőségének maximális kihasználásáról a többszálú futtató ”motor” gondoskodik.

A szoftveralkalmazás elindítása után az ”INDÍTÁSI BEÁLLÍTÁS” nevű programszegmens kerül először végrehajtásra, majd a többszálú programvégrehajtás képességét kihasználva 16 db task parallel futtatásával valósul meg az izzólámpa égető berendezés tényleges működtetése és felügyelete. Ezek a taskok biztosítják a berendezés vezérlését, a működési jellemzők megjelenítését, a felhasználói kezelő felületet, a naplózást, az adatgyűjtést, az üzemidő mérését és eltárolását, a hibafigyelést, és a működési paraméterek folyamatos mentését. A taskok a beállított időzítésnek megfelelően folyamatosan működnek egészen addig, míg az alkalmazás kezelői beavatkozás, vagy hibajelzés következtében le nem áll. Az alkalmazás végleges leállítása előtt végrehajtásra kerül a ”LEÁLLÍTÁS” nevű programszegmens.
 

Vissza a részegységekhez