Termékek

Viszza a termékekhez

 

GT08 izzólámpa égető berendezés vezérlő szekrénye
Lámpánkénti kapcsolóüzemű tápegységek

A lámpánkénti kapcsolóüzemű tápegységek biztosítják az izzólámpák kiválasztott izzószálának táplálását a beállított folyamatos vagy pulzáló feszültséggel. Lehetővé teszik az izzólámpára kapcsolt feszültség és az átfolyó áram mérését, a kiválasztott izzószál megszakadásának és a tápegység túlmelegedésének a jelzését.

A kapcsolóüzemű tápegység széles kimeneti feszültségtartományban szabályozható. A meghajtó egység segítségével kimeneti feszültsége 6V - 33V között folyamatosan állítható. Tartalmaz két kimeneti elektronikus kapcsolót, továbbá lekapcsolható a kapcsolóüzemű konvertere (standby). Kimenete zárlatvédett, galvanikusan nem leválasztott. Bemenete 48V egyenfeszültséget igényel, amelynek negatív pontja a bemeneti zavarszűrő fojtótekercsen keresztül a kapcsolt kimeneti negatív ponttal össze van kötve. A bemeneti 48V DC feszültség meglétét az előlapon lévő zöld LED dióda jelzi.

A meghajtó egység tartalmaz két mintavevő-tartó áramkört, amelyek a rendszervezérlő által meghatározott időfázisokban mintavételezik a közös analóg jelvezetéken lévő feszültséget. Ezek egyike szolgáltatja a kapcsolóüzemű tápegységek részére a referencia feszültséget. A másik áramlimit mintavevő-tartó áramkör egy árammal arányos jelet tárol, amellyel a mért lámpaáramot összehasonlítva, a lámpa kiégése meghatározható. A lámpa áram mérésére a tápegységbe figyelő ellenállás van beépítve. A meghajtó áramkör az ezen eső feszültséggel arányos áramot kapcsol a megfelelő időszeletben a közös analóg jel vonalra. A másik mérőáramkör a lámpára jutó feszültséggel arányos áramot kapcsol egy másik időszeletben ugyanerre a közös vonalra. A lámpa kiégését és a tápegység túlmelegedését egy státusz bit jelzi, melyek szintén közös digitális jel vonalra kapcsolódnak a megfelelő időszeletekben. A vezérlések is közös vonalon jutnak el a tápegység meghajtó kártyára, a két mintavételező pulzus, és a két mérőjel kapcsolót vezérlő pulzus. Mindegyik meghajtó kártya kap egység kiválasztó impulzust, amely csak ebben az időben tud kapcsolatot tartani a multiplexer kártyával. A tápegységek tartalmaznak 3 leválasztott portot, melyek egyike áram alatt a kapcsolóüzemű tápegységet standby állapotba teszi, a másik két portjával pedig két gyors kimeneti elektronikus kapcsolót lehet vezérelni, amelyek a két izzószálas lámpák meghajtásához. Ezek lehetővé teszik az izzólámpák impulzus meghajtását is. Az impulzusüzem kapcsoló jele 100Hz frekvenciájú, kitöltési tényezője 1/256 felbontással állítható. Ezek a kapcsoló jelek nem multiplexált jelekként jutnak el a meghajtó kártyákra, azokat a multiplexer kártya állítja elő.

Vissza a részegységekhez